בדיוק לפני שנה, בדצמבר 2019, יצאתי לשלושה טיולים בין שוקי חג המולד בטרנטינו אלטו אדיג'ה. שלושה טיולים רצופים, בתקופה החגיגית והנהדרת ביותר בשנה. השנה (2020) בוטלו באופן גורף כל שוקי חג המולד באיטליה ולי נותר רק הגעגוע והציפייה לחזור ולערוך את הטיולים הללו, שהיו ה'בייבי' שלי מכל הבחינות, בשנה הבאה (2021). לכבוד תקופת הציפייה לחג המולד(Avvento/Advent) המתחילה היום (29.11.20), הרשו לי להזמין אתכם לסיור וירטואלי במקומות המיוחדים בהם ביקרנו, ולאחל לכם ולכל המצולמים בתמונות אלו ומשפחותיהם, בריאות טובה, הרבה פרנסה ושנה (הרבה יותר) טובה.
חגיגות ה'קלוקלן' בעמק סרנטינו La festa "Klöckeln" in Val Sarentino
מקורו של ה'קלוקלן' בטכס פגאני גרמני עתיק של פריון: לקראת תקופת היפוך החורף (כשמתחיל החורף ואור השמש מתחיל להתארך בהדרגה עד יום השיוויון) היה צורך לפנות את הדרך לאל הפריון, שירד מהשמים רכוב על כרכרה עם גלגלים, אותה משכו שתי עיזים. משימתם של הקלוקלנים, עם מסכותיהן המפחידות, היה להביס ולגרש את הרוחות הרעות של החורף ולאפשר לאל הפריון להגיע בשלום לאדמה.
הקלוקלנים היו בעבר המשרתים ועובדי החוות. לקראת חג המולד הם צעדו בתהלוכות מרעישות, במהלכן שרו שירים ורקדו ריקודים, הקישו על הדלתות וביקשו אוכל ונדבה מהאיכרים.
הקלוקלנים מרקדים ומבעירים ענפי עצי מחט טריים במתקנים משוכללים אותם הם נושאים על גבם במהלך הריקוד.
כלי המוזיקה של הקלוקלנים: אקורדיונים, פעמוני פרות בגדלים שונים, כדי חלב (המשמשים גם לאיסוף הכסף), קרן יער, כפות, סירים, מחבתות ועוד ועוד
שתי הדמויות הראשיות של הקבוצה הן סוסלמנדל Zusslmandl ו-סוסלוויבלה Zusslweibele (זכר ונקבה), הרצים במעגל אחד אחרי השני, כשהדמות הגברית רודפת אחרי הדמות הנשית. הגעתם של הקלוקלן מתקבלת בברכה על ידי החקלאים, אשר מציעים לדמויות המרקדות אוכל, שתייה וכסף…
רחוב פורטיצ'י (הקמרונות) מראנו Merano – אלטו אדיג'ה / Südtirol
ונציה הייתה העיר האיטלקית הראשונה בה דרכתי, בקיץ 1993. שעות ספורות אחרי הנחיתה, תוך שיטוט חסר מטרה מוגדרת בסמטאותיה הפנטסטיות של העיר, הרגשתי שהגעתי הביתה. לא הכרתי את השפה, לא את המנהגים ולא המקום, אך משהו שלא יכולתי אז לעמוד על טיבו החל לשבות את לבי.
המשך...